12 April 2010

>> Tuesday, April 13, 2010

Hari ni 12 April 2010 - birthday mak yang ke 37...... pagi2 dah dapat wish dari Abah. Mulanya ingatkan hari ni akan berlalu macam hari2 lain tak dak apa2 yang special..... Tapi start dari pukul 10 pagi everything change......

Pukul 10 pagi Haikal call minta mak gi ambik dia dekat sekolah on 11 a.m. Hari ni Haikal ada pertandingan SMART ENGLISH anjuran Yayasan Mizan dan Jabatan Pendidikan Terengganu kat sekolah Kebangsaan Bukit Anak Dara Kijal. Kiranya Haikal wakil sekolah and he is the only one boy yang terpilih.... others girls... So, pukul 11 mak gi ambik dia kat sekolah, bawak balik siap2kan dan makan tengahari sekali.... sebab nanti maybe dia akan balik lewat petang. Pukul 12 gi hantar semula Haikal ke sekolah.....

Lepas tu semuanya ikut schedule yang biasa..... sampailah dalam pukul 5.30 Mak dengan adik gi sekolah tunggu Haikal balik. Lambat jugak.... dekat2 pukul 6 ptg baru Haikal sampai.... guess what! sekolah Haikal dapat tempat ke 3 dari 17 buah sekolah yang bertanding. Dan, Haikal dapat highest mark untuk section re-tell. Kiranya Cikgu dia agak bangga jugaklah.... sebabnya unexpected dapat result macam tu.... Mak pun bangga jugak!

Balik dari sekolah petang tu mak dengan Adik baru cadang2 nak siram pokok bila tiba2 aje Kak Lina (Mak Lang ) sampai dengan kek dan hadiah Birthday Mak..... seronok masing2 petang tu tak pasal2 dapat makan kek.


Adik tengah makan kek.....comot


Ni hadiah birthday Mak beg untuk laptop


handmade by Mak Lang


Kek birthday Mak sibuk sangat nak potong sampai lupa nak taruk lilin

1 comments:

Abah April 16, 2010 at 8:13 PM  

That's my boy... Abah really proud of you... Haikal.
Aisya is good too... the only things left is she still not get her chance...
but after all, Abah is very proud of both of you...
A perfect gift for your moms birthday...