Pot Luck At Big Park ADNOC Housing

>> Sunday, January 22, 2012

Ni adalah sessi potluck kedua..... kali ni lepas Jumaat, 20 January 2012..... untuk kali kedua ni... disertai oleh kaum bapa......


Dalam proses menghidangkan makanan.....


Ni disebelah kaum bapa... :))


Abah.... Cik Apiz n Dhia yang comel....



Big Park tempat kami berekreasi....



Abah n Cik Bahrin.....



Si Pinky.... Arissa....



Kusyuk masing2 tengah prepare makanan....



Self service.....



Upacara makan2 dah di mulai.... mak tengah mengintai
entah ke mana la Adik n Haikal



Ceria seperti biasa....:D



pemandangan di tepi jalan Big Park....


Abah tengah mengagah baby Ikhwan...anak cik Wanddy-baru 2 bulan usianya tu



Abah...@_@



Cam ne lak gambar ni leh ada kat bawah?....alamak malas le nak alih2 gambar
ni masa baru je sampai...



Juadah kami.... menunya makan tengahari.....



Abah... Cik Ali n Cik Rashdan



Alamak Dhia...wat pe tuuuu ;)


Best sangat wat2 potluck ni sebabnya each family cuma perlu bawa satu masakan sahaja.... pas tu kumpul2....ada macam2 lauk.... tapi yang paling best ialah....sebelum balik semua orang boleh tapau2.... dan malam TAK YAH MASAK !!!!!!!! ya bedabeduuuuuuuu


Read more...

Sweet September...

>> Saturday, September 10, 2011

Tajuk macam nama group artis masa Abah kecik-2 dulu... Sweet September. Pada sapa yang x kenal... pandai-2 la google eh..?

Lama dah x update blog nih... x mo bagi alasan pasal mmg x de alasan pun... malas.

Kami sekeluarga baru jah balik ke Ruwais jumaat lepas... abah mcm biasa pasal masa cuti summer hari tu abah stay sini... kije nasib baik buleh balik sminggu sblum raya, dapek la den berayo.. mak, haikal & aisya sumer kat kampung Pekan, rumah wan sepanjang cuti 2 bulan hari tuh... skarang nih masing-2 tengah meng-adjust diri untuk start semula hidup kat sini. Esok Haikal & Aisya start skolah. Nasib baik abah buleh cuti, kalo x haru jugak org len start skolah esok, haikal & aisya delay 1 hari. Esok x perlu register mcm masa mula-2 masuk dulu, continue aje cuma nak kenal kelas mana, sapa homeroom teacher diorang and nak urus transpot untuk diorg nih. Aisya masih kat building lama Junior School, Haikal dah naik grade 6 kena pindah building baru. Hari tu kata grade 6 above, skolah asing lelaki perempuan. Mungkin construction x siap lagi, jadi mek arab Glenelg tu 3-4 kali tepon abah nak bagitau Haikal nanti kelas dia campur lelaki perempuan. Beriya dia tanya buleh ke tidak, abah nak kata apa, x kan nak kata... "haip!! mana buleh, kena asing"... nanti kang panjang pulak cerita dia dah la tergeliat telinga nak paham apa dia kata...

So, esok Haikal & Aisya mula semester baru... nak letak gambor ke? nanti lah kalu teringat nak bawak kamera esok ada la gambo... heheh...

Result diorang semester lepas?... nanti lah kalu x abah update, nanti mak yang update. Both of you makes me feel very proud... sumer hasil usaha gigih kalian dengan bantuan mak korang... abah cuma support dari blakang aje...

Read more...

MID-YEAR BREAK #3

>> Saturday, February 5, 2011

Sebenarnya sessi bermain-main kat sekitar Al Wahda Mall masih belum selesai..... keluar aje dari tempat main game bak kata Aisya..... depa nampak pulak yang ni..... Sebenarnya dah banyak kali depa request nak main benda ni.... tapi mak buat tak layan je.... malas nak cakap kat Abah.... sebab kalau cakap kat Abah, sure permohonan tu approve punya!. Bukannya apa... mahal bebenor nak main game ni......

Tapi hari tu dah memang jadi rezeki depa.... dapat lah gak main game ni.... bayaran untuk sorang AED40 untuk 5 minit kalau tak silap..... game apa? Ha...game kat bawah ni le......



Persediaan.... adik kena masuk kat dalam bola tu.... kendian dimasukkan
gas oksigen sampai bola tu kembung...



Bila dah cukup kekembungannya..... bola ditolak ke dalam kolam.....



Adik sedang berusaha nak berdiri..... susah rupanya ya!!



Dah jatuh tertonggeng!!!!



Usaha bergigih-gigih..... lepas ni akhirnya adik berjaya gak berdiri
dan berlari kat dalam bola ni.


Abang Haikal sedang bertungkus lumus nak bangun......
macam-macam gaya dibuatnya....



Sakit perut jadinya duk ketawa tengokkan gaya Abang Haikal..... tak lepas-lepas dia untuk bangun berdiri....



Tengah dengar instructions dari Abah yang langsung tak de
experiance dalam game ni.....



Udahnya.... Abang Haikal jatuh jugak..... sampai sudah tak boleh
nak berlari kat dalam bola tu



Adu la hai..... anak-anakku.... dua2 dah terbaring keletihan


Apa-apa pun game ni memang syok giler.... mak ketawa macam tak ingat dunia. Sebelum budak2 ni start main area sekeliling kolam tu lengang aje.... tapi bila budak2 ni dah start main.... and mak dan Abah ketawa macam orang gila.... ramai lah pulak yang datang kerumun tempat tu.... sampaikan Filipino yang jaga game tu pun tersengih2 tengok gelagat mak ngan Abah.

Read more...

MID-YEAR BREAK #2

Lepas dah siap simpan barang kat bilik hotel..... hari pun awal lagi.... kami teruskan misi untuk mencari beg2 sekolah idaman anak berdua ni.... tapi sebelum tu.... makan dulu.... Pilihan kami di Al Wahda Mall..... Sebabnya kat sini ada foodcourt yang jual masakan Thai. Walau pun harganya tersangatlah mahal.....

Sudah makan2.... budak berdua ni ternampaklah pulak dia orang punya favourite spot kalau gi mana2 mall. Mana lagi.... tempat main game bak kata adik!. Dah nampak kalau tak pergi tak boleh.... nak tak nak kenalah pergi jugak. Tapi mainan kat sini ok gak! compare dengan yang kat Abu Dhabi Mall. Lama jugaklah spend masa kat sini.




Mulanya Abang Haikal tak nak naik benda ni..... malu kot...
tapi sebab adik .... Abang Haikal naiklah jugak..... Adik tak payah ceritalah......



Laju rupenyer benda pusing.... nak amik gambar pun tak lepas....



hehehe.... mak nampak cam tak muat je kete tu tuk Haikal..... gasak le..... dapat naik free sape tak nak kan! kan! kan!



Adik!! Ready! set! goooooooooooooooo!!!!



video

Apa-apa pun tak terlawan yang ni..... syok giler!!!!
Abang Haikal n Adik memang enjoy habis...


Read more...

MID-YEAR BREAK #1

Abang Haikal seronok betul..... maklumlah mid-year exam-nya dah lepas.... seminggu lebih, berpantang nintendo, facebook dan TV. Macam yang dijanji... lepas periksa... semua larangan tu akan ditarik balik.... apa lagi... dipulunlah semuanya... kena pulak abis periksa cuti pun mula.... memang patut pun Abang Haikal berdondang sayang.... hehehe.....

Mid-year break ni bermula 30th January sampai le 13th February. Lama tu.... 2 minggu.... kalau ada kenaikan sendiri mesti kami boleh plan tuk berjalan jauh2.... boleh le kenal2 tempat orang ni..... InsyaAllah... dengan izinNya... satu hari nanti hajat tu akan tercapai gak.....

Sebab tak de kenaikan sendiri..... makanya cuti ni sekali lagi kami ke Abu Dhabi dengan bas company...... Tapi jangan salah anggap.... orang yang ada kereta menjalar pun naik bas ni juga kalau nak ke Abu Dhabi.... bukannya apa... bas ni dah lah free... pas tu boleh relax aje sepanjang perjalanan yg ambik masa 2 jam lebih ni.... kalau drive sendiri mesti letih..... Cumanya kalau berjalan naik bas ni pergerakkan kita kat Abu Dhabi nanti terbatas le sikit.... pas tu kena ikut jadual bas... kalau tertinggal nanti kan... masalah besar!.

Tujuan kami ke Abu Dhabi kali ni nak cari beg sekolah beroda untuk Haikal n Aisyah.... selain dari untuk menghiburkan diri dan cari barang2 jahitan untuk mak. Macam biasa kalau nak naik bas... subuh2 hari kami dah keluar.... tapi kali ni bas ke Abu Dhabi yang sepatutnya ambik kami kat NCC ni tak muncul2.... nasib baik driver bas yang bawak orang kerja shift nak tumpangkan kami ke persimpangan housing. So....3/2/2011 sekali lagi kami ke Abu Dhabi..... kami balik ke Ruwais on 4/2/2011.




Punyalah tebal kabus pagi tu..... ni kat tempat
tunggu bas dipersimpangan Ruwais Housing



Sampai aje di Abu Dhabi.... terus gi check in kat Novotel Hotel....
abang Haikal n Aisya tengah duk lepak2 kat lobby hotel.


Alamak ter-blur lah pulak gambar abang Haikal ni.....



Dik!.... posing dik!....posing!!!!



Tak tau lah kenapa.... mak seronok sangat ambik gambar kat dalam lif.....



Ni lah biliknya.... sempit compare dengan Sands ari tu.... tapi ok-lah....



gambar bilik air mesti kena ambik gak! wajib tu



emm..... malaslah nak cerita kalau makcik kecik ni sorang....



permandangan dari tingkap kecil dibilik kami.

Read more...

New Look Of Aisya

>> Saturday, January 29, 2011

This is the new look of Adik..... tak Lah! adik cuma pakai tudung ni bila ada Islamic classes aje. Dah pujuk suruh adik pakai tudung terus cam masa kat Malaysia. Tapi adik cakap kat sini tak de sape pun yang pakai tudung. Memang betul pun!

This is not only happen kat sekolah aje.... memang budak2 kat sini yang umurnya baya2 adik even yang Arab pun tidak pakai tudung..... kalau ada budak2 kecik2 yang pakai tudung tu mesti Indonesian and Malaysian. Since kat sekolah adik.... adiklah the 1st malaysian yang sekolah kat situ.... makanya... tak adalah yang bertudung.

But then bila depa dah start masuk umur teenage.... haaaa.... memang semuanya bertudung!!! siap cover muka lagi....... Tak macam kita kat Malaysia kecik2 lagi.... baru tadika dah bertudung dah...... masa hantar gi sekolah comel tudungnya, cantik terletak.... masa ambik balik t/hari.... hilang rupa.... kalau tudung still lagi kat atas kepala ok gak.... kadang2 semuanya dah tercabut... dengan segala warna ada kat tudung yang asalnya putih melepak tu..... hehehe.......





the new look of Aisya.....


Adik kalau bab posing..... memang dia le juara....

Read more...

Ghayati Dunes Story

>> Friday, January 28, 2011

Last week 22 January 2011, Abah ngan member2 labnya ada perkhemahan kat padang pasir di Ghayati. Event ni khusus untuk depa aje.... family not included. Lepas habis kerja siang tu Abah balik kejap untuk salin baju dan bawa apa yang patut. Pas tu terus bergerak dengan Cik'Wanddy ke Ruwais Housing. Dari situ depa pakat kongsi 2-3 buah kereta straight ke Ghayati.


Kereta sangkut kat pasir.......


Tapak perkhemahan



Sajelah tu ambik gambar ngan Prado..... mana tau kalo ada rezeki.....



Acara menyediakan makanan..... ayam panggang tu!!



Cik' Wanddy, Uncle Athul, Uncle Ali n Abah....



Pak Mardian, Cik' Wanddy dan Abah



Dah selesai makan..... acara santai bersama sisha.....



Abah dan Cik' Wanddy



Makan Time!!!!



sedang buat perancangan.... cam ne gamaknya nak tarik kereta2 ni.....

Namanya.... perkhemahan.... tapi depa tak tido sana pun sebab sejuk.... dalam pukul 4.30 pagi Abah ngan Cik"Wanddy balik....

Read more...