The Sands Hotel Abu Dhabi

>> Thursday, December 2, 2010Di Abu Dhabi ni kami stay kat The Sands Hotel. Hotel yang bertaraf 3 bintang. Letakknya kat tengah2 bandar Abu Dhabi.... di Elektra Road ( kalau x salahlah ejaannya tu). Kalau di-base-kan pada taraf bintangnya tu..... harga untuk semalam tu lumayan jugak ya. TAPI sekarang ni hotel ni under renovation.... ada kemudahannya yang tak boleh di gunakan as pool, and on this friday which is the last day we staying here akan ada gangguan elektrik. Oleh sebab itulah maka harganya turut menjunam sampai kurang 70%. Kami akan stay kat sini 3 hari 2 malam.

Satu perkara yang sedikit pelikya.... as known 2 dec adalah National Day untuk UAE. So diaorg akan cuti dari hari Khamis 2/12 hingga Ahad 5/12. Ingatkan kalau cuti2 panjang macam ni hotel2 akan penuh rupanya tidak. Tu salah satu lagi sebab harga sewa hotel turun time ni. Apa2 pun ni rezeki tuk kami. Amin.


The Sands Hotel Abu Dhabi
Aisya sempat lagi berposing di lobby sementara tunggu
Abah dapatkan kunci bilik
Uik!.... Abang Haikal buat apa tu?
Dalam lif..... sempat jugak berposing.... teringat macam kat
dalam lif The Heritage KL ...... rupanya lebih kurang cuma yang ni terlebih shining

Perkara wajib bila masuk bilik hotel mak akan ambik gambar dulu....
sebelum bilik tu bersepah kemudiaannyaUpacara berposing belum lagi selesai..... ok...
mula2 ambik gambar Aisya dulu...
Pas tu... abang Haikal pulak......


Aisya lagi.......
Opss.... Abah pun nak bergambar jugak ke?.... Ok aje....Gambar bilik air pun diambik.... hehehe.....
Dan ini adalah gambar dari the only tingkap yg ada kat bilik ni pemandangan sepanjang Elektra Road sesudah subuh 2 Dec 20100 comments: